Суд оштрафував голову Нафтогазу за мовчання з приводу мільйонних премій топ-менеджерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд оштрафував голову Нафтогазу за мовчання з приводу мільйонних премій топ-менеджерам

Казна та Політика
2748
Шевченківський районний суд Києва оштрафував голову НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1 700 гривень за відмову надати нардепу Сергію Власенку (“Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”) інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над публічним акціонерним товариством “Газпром”.
У серпні Апарат Верховної Ради склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності у зв’язку з тим, що голова “Нафтогазу” надав неповну відповідь на депутатський запит Власенка.
Суд встановив, що у відповіді Коболєв не надав запитувану інформацію на питання про правову підставу для виплати премій, а також про перелік осіб, щодо яких правління компанії ухвалило рішення про виплату премій у зв’язку з перемогою в арбітражі.
У зв’язку з цим суд визнав Коболєва винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення і наклав на нього штраф на користь держави у розмірі 1 700 гривень.
Також суд постановив стягнути з Коболєва судовий збір у розмірі 352 гривні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас