Для завершення будівництва Дарницького моста в Києві потрібно 30 млн євро - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для завершення будівництва Дарницького моста в Києві потрібно 30 млн євро - Мінінфраструктури

Казна та Політика
400
Вартість завершення будівництва Дарницького моста в столиці становить близько 30 млн євро. Щоб реалізувати проект, міст потрібно передати на баланс Київміськдержадміністрації.
Таку думку висловив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань під час публічної бізнес-дискусії “Інвестування в транспортну інфраструктуру України – можливості, виклики, рішення”.
“Сума завершення будівництва – 30 млн євро. Сума для Києва цілком посильна. А “Укрзалізниця”, звісно, не хоче добудовувати цей міст. Це зрозуміло, тому потрібно передати його Київській міськдержадміністрації”, – сказав він.
Заступник міністра повідомив, що завершенню будівельних робіт на Дарницькому мосту перешкоджає заборгованість перед турецьким підрядником.
За його словами, Мінінфраструктури не погоджується з сумою заборгованості, нарахованою рішенням арбітражного суду (приблизно 120 млн гривень, включаючи упущену вигоду і штрафні санкції), і вважає, що її можна зменшити в рази.
Довгань підкреслив, що коли щодо заборгованості перед турецьким підрядником буде знайдено оптимальне рішення, виникне можливість передачі моста на баланс Києва і завершення його будівництва.
На початку 2018 року МІУ розглядало можливість залучення кредиту для завершення будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві (так званий “міст Кирпи”, Дарницький міст). У міністерстві говорили, що вважають можливою передачу на баланс Києва цього моста тільки після добудови.
Рівень будівельної готовності моста станом на кінець лютого 2018 року становив 82,4%. Тоді вартість завершення будівництва автомобільної складової моста оцінювалася в 1,15 млрд гривень (близько 35 млн євро за поточним курсом).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас