Британія може стати світовим центром криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія може стати світовим центром криптовалют

Фінтех і Картки
950
Британія може стати світовим центром криптовалют.
Про це заявила голова фінансового комітету нижньої палати британського парламенту Нікі Морган.
На її думку, ринок криптоактивів – це Дикий Захід, який необхідно приручити введенням нових правових норм. Тільки так країна може стати світовим центром цифрових валют.
«Ця нерегульована індустрія ставить інвесторів перед численними ризиками, – каже голова фінансового комітету Палати громад Нікі Морган. – Беручи до уваги високу ціну волатильності курсів біткойнів і альткойнів, уразливості до злому криптобірж і потенційну роль криптовалют у відмиванні грошей, комітет переконаний, що треба вводити нові директиви як мінімум для захисту споживачів та запобігання відмиванню грошей».
Наразі Управління з фінансового регулювання Великобританії не має повноважень контролювати ранок криптовалют і проведення ICO.
Це означає, що споживачі не мають офіційної можливості отримати компенсацію в разі шахрайства, а компанії, що пропонують ICO, все ще можуть не відповідати за свої обіцянки.
Більше того, біржі криптоактивів – комітет віддає перевагу цьому терміну, а не «криптовалюти», оскільки віртуальні монети в основному використовуються для спекуляцій, а не для торгівлі – не підпадають під дію закону, що протидіє відмиванню грошей.
Ще одна проблема, про яку розповіла Морган, і про яку можуть не знати користувачі – це втрата паролю від криптовалютного рахунку. В цьому випадку автоматичного відновлення не відбувається, і клієнти не отримують ніякої компенсації. Такий підхід відрізняється від загальноприйнятого в традиційних фінансових системах і може виявитися несподіванкою для інвесторів.
Успішне вирішення цих проблем може стимулювати перетворення Британії на центр торгівлі криптовалютами і зміцнити нинішній статус Лондона як однієї з фінансових столиць світу. Однак, Об’єднаному Королівству доведеться витримати конкуренцію з іншими країнами – Швейцарією, Мальтою та Ізраїлем.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас