Путін заявив про готовність профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін заявив про готовність профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США

Енергетика
2005
Президент Росії Володимир Путін готовий повністю фінансувати спорудження газопроводу “Північний потік-2” за рахунок Росії в тому випадку, якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму, що реалізують цей проект.
Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на поінформовані джерела, передає Deutsche Welle.
Путін поінформував про ці плани уряд Німеччини в ході візиту в Мезеберг, де він зустрічався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Наразі будівництво “Північного потоку-2” здійснюється міжнародним консорціумом, в якому 50% належать російському “Газпрому”. Серед учасників консорціуму – дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.
Водночас США вже неодноразово погрожували ввести санкції проти енергетичного сектору Росії в покарання за імовірне втручання Москви в президентську кампанію в США в 2016 році. Від цих санкцій можуть постраждати і західні партнери Росії.
Плани Путіна щодо 100-відсоткового фінансування “Північного потоку-2, однак, можуть наразитися на серйозні перешкоди в Єврокомісії, оскільки, згідно з чинними в ЄС правилами конкуренції, виробник і постачальник енергоресурсів не може бути однією особою.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас