У Білорусі заборонять іноземну валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі заборонять іноземну валюту

Світ
7222
Уряд і Нацбанк Білорусі реалізують комплекс заходів, спрямованих на виключення використання іноземної валюти у розрахунках на території республіки.
Про це повідомляє прес-служба білоруського уряду.
Відповідно до опублікованої антиінфляційної програми, ці заходи будуть реалізовані в 2018-2020 роках з метою скорочення інфляційних очікувань.
Крім того, з цією ж метою будуть ухвалені рішення Нацбанку та інших держорганів щодо виключення використання прив’язки цін, тарифів, ставок та інших платежів до іноземної валюти.
Голова Національного банку Білорусі Павло Каллаур підкреслив необхідність радикальних заходів щодо дедоларизації економіки, в тому числі номінування всіх договорів в білоруських рублях і виключення іноземної валюти з внутрішніх розрахунків.
В Україні поки що не поспішають позбавлятися доларів. Навпаки, після літніх стрибків курсу українці все частіше звертають увагу на вклади саме в доларах США. Ми провели переговори з банками і домовилися: частина банків запропонує виплачувати учасникам програми Бонус до депозиту підвищені процентні ставки не тільки за вкладами у гривні, але і за депозитами в доларах США і євро:

Варіанти вкладів у доларах США з бонусами 💸

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас