Мінінфраструктури планує створити Авіаційний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури планує створити Авіаційний фонд

Казна та Політика
211
Щоб забезпечити фінансування розвитку аеропортів в Україні, Міністерство інфраструктури ініціює створення Авіаційного фонду за аналогією з Дорожнім фондом.
Про це на прес-конференції сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Якщо порівнювати ситуацію з 2015-2016 роком, то сьогодні ми маємо достатню кількість авіакомпаній на українському ринку, ринок ще не перегрітий, потенціал зберігається серйозний. Зараз ключове питання – це інфраструктура, тобто наявність самих злітних смуг і терміналів аеропортів. Ми почали порушувати це питання з позаминулого року, але фінансування майже не було. Тому ми перейшли до такої позиції – сформувати Авіаційний фонд на кшталт Дорожнього фонду”, – сказав Омелян.
За його словами, для авіаційної галузі надзвичайно важливі кошти, щоб почати будівництво злітних смуг.
“Тут ми бачимо перспективу державного-приватного партнерства – злітну смугу будує держава, термінали, інфраструктуру іншу будує приватний бізнес і заробляє”, – додав Омелян.
Як уточнив він, поки не відомо, як відреагує парламент на таку ініціативу міністерства, хоча вже є спільна заява чотирьох комітетів ВР, в тому числі і бюджетного, на підтримку цієї пропозиції.
“Я сподіваюся, що кошти, щонайменше на два аеропорти на наступний рік будуть знайдені. У нашому баченні це має бути аеропорт Дніпра і другий аеропорт в Закарпатській області”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас