Документи для водіїв пропонують зробити електронними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Документи для водіїв пропонують зробити електронними

Технології&Авто
2304
Новий законопроект був зареєстрований на сайті парламенту України, і він пропонує позбавити водіїв необхідності носити з собою водійське посвідчення, страховку та реєстраційні документи на транспортний засіб. Однак для виїзду за кордон необхідно буде все ж таки брати з собою оригінали.
Документ під номером №9105 “Про спрощення керуванням транспортними засобами” пропонує дозволити водіям не возити із собою документи на автомобіль та права, а патрульна поліція зможе перевіряти інформацію про власника посвідчення, неоплачены штрафи, адміністративні стягнення за допомогою мобільного комп’ютера за прізвищем та датою народження водія.
У разі відмови водія назвати свої дані, його особистість буде встановлюватися в патрульному відділенні.
У законопроекті автори пропонують замінити вимогу щодо пред’явлення документів водієм на формулювання у вигляді: чітко і зрозуміло назвати поліцейському своє ім’я, прізвище та по батькові, повну дату народження, номер сертифіката обов’язкового страхування власників транспортних засобів”. Недотримання вимоги патрульного призведе до штрафу у розмірі 425 грн.
Пропозиція не буде стосуватися водіїв військових транспортних засобів, іноземців та осіб без громадянства. Їм необхідно буде мати оригінальні посвідчення та документи.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас