Вчені створили пристрій, який може заряджати смартфон за допомогою лазерного променя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили пристрій, який може заряджати смартфон за допомогою лазерного променя

Технології&Авто
1265
Вчені створили пристрій, який випускає лазерний промінь, здатний передавати на смартфон або інший девайс електроенергію.
Дослідники з Вашингтонського університету (США) запропонували новий спосіб бездротової зарядки гаджетів. Вчені створили прототип апарату, який може заряджати девайси за допомогою лазерів.
Як написано в інструкції пристрою, він випромінює лазерні промені у бік смартфона, який обладнаний спеціальною приймальною пластиною. Лазер більш ефективно справляється з передачею енергії на відстані, ніж радіосигнал, тому за допомогою нового методу смартфон зможе заряджатися так само швидко, як від розетки.
Як стверджують розробники, відстань, на якій діє зарядка, досягає 10 метрів.
Лазерна зарядка повністю безпечна для людини і тварин. Пристрій відключається автоматично, якщо в зоні зарядки опиняється жива істота. Також для захисту від перегріву на смартфоні встановлена спеціальна металева площадка.
Крім того, каліфорнійський стартап вже випустив пристрій, здатний заряджати гаджети на невеликій відстані. Апарат здатний поповнювати запаси енергії смартфонів і планшетів за допомогою радіосигналу.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас