Продажі Oracle недотягли до очікувань ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі Oracle недотягли до очікувань ринку

Фондовий ринок
354
Виробник корпоративного програмного забезпечення Oracle завершив перший фінансовий квартал з продажами, які виявилися нижчими від очікувань ринку. Інвестори занепокоїлися, що у компанії виникли проблеми на висококонкурентному ринку хмарних обчислень.
За звітний тримісячний період, кінець якого припав на 31 серпня 2018 року, чистий прибуток Oracle досяг 2,27 млрд доларів (57 центів на акцію), збільшившись з 2,14 млрд доларів (50 центів на акцію) роком раніше.
Без урахування непостійних витрат зафіксовано так зиа скоригований прибуток, що дорівнює 71 центу на акцію, тоді як опитані Thomson Reuters I/B/E/S експерти прогнозували показник в 69 центів на акцію.
Виручка Oracle підвищилася на 1% в річному численні і склала 9,19 млрд доларів, але аналітики очікували трохи більше – 9,28 млрд доларів.
Зі звіту випливає, що в червні-серпні 2018 року продажі хмарних сервісів і послуг підтримки користувачів ліцензій досягли 6,6 млрд доларів проти 6,4 млрд доларів роком раніше. На ліцензіях, які поширюються по традиційній локальній та хмарній схемах, Oracle заробила 867 млн ​​доларів, знизившись на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Доходи від реалізації ІТ-обладнання, такого як сервери, системи зберігання даних і мережева техніка, за рік зменшилися на 4%, до 904 млн доларів. Послуги принесли компанії 813 млн доларів квартальної виручки, що на 5% менше, ніж роком раніше.
У 2018 році Oracle несподівано змінила структуру фінансової звітності та об’єднала доходи від продажів хмарних сервісів і традиційного ПЗ, що встановлюється на комп’ютери користувачів, в один рядок. Таким чином, компанія перестала публікувати хмарну виручку, яка стала критично важливою для майбутнього американського вендора, зазначає видання.
Один з головних виконавчих директорів Oracle Марк Херд (Mark Hurd) назвав зміни в фінансових звітах “нікчемними” і пояснив їх введенням нових стандартів бухгалтерського обліку.
Співробітник Oracle в розмові з Business Insider висловив упевненість в тому, що нова структура звітності покликана приховати факт того, що не вся хмарна виручка відображає грошові надходження від клієнтів, які дійсно користуються Oracle Cloud.
За словами службовця, деякі фахівці з продажу могли заробляти по 500 тисяч доларів і навіть 1 млн доларів шляхом нав’язування непотрібних хмарних сервісів. Що стосується керівників, то вони часто або не знали, коли такі угоди укладаються, або дивилися на них крізь пальці.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас