Visa, MasterCard виплатять $6,2 млрд для врегулювання класового позову рітейлерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa, MasterCard виплатять $6,2 млрд для врегулювання класового позову рітейлерів

Фондовий ринок
457
Visa Inc., MasterCard Inc. і низка американських фінінститутів заплатять загалом близько $6,2 млрд для врегулювання найбільшого класового позову в антимонопольному розгляді.
Угода стосується давньої справи, в рамках якої рітейлери звинувачували платіжні системи, а також банки, що випускають пластикові картки, завищення розміру комісій, що стягуються з них.
Згідно з угодою, Visa, MasterCard, а також кілька банків, включаючи JPMorgan Chase, Bank of America і Citigroup, виплатять рітейлерам додатково $900 млн, крім $5,3 млрд, передбачених попередньою угодою, яка була укладена в 2012 році.
З суми в $900 млн на частку Visa припадуть виплати в розмірі $600 млн, на частку MasterCard – $108 млн. Обидві компанії зарезервували необхідні кошти для покриття потенційних витрат у червні поточного року, коли наблизилися до укладення угоди з ритейлерами.
“Після декількох років змістовних переговорів ми раді, нарешті, досягти угоди і просунутися вперед у партнерських відносинах з продавцями для забезпечення споживачам зручних, надійних і безпечних способів оплати”, – йдеться в прес-релізі Visa.
Загальна сума виплат Visa в рамках цієї справи складе $4,1 млрд, зазначають у компанії. На частку MasterCard припадає близько 12% загальної суми виплат.
“Ми робимо важливий крок до завершення глави у цьому тривалому розгляді, – йдеться в заяві MasterCard. – Тепер ми можемо залишити це позаду і сфокусуватися на просуванні інновацій разом з нашими партнерами-рітейлерами для забезпечення зручності платежів, якої чекають наші клієнти”.
Суперечка стосувалася встановленого платіжними системами розміру міжбанківських комісій, які рітейлери відраховують банкам, коли їхні клієнти оплачують покупки за допомогою банківських карток.
Рітейлери звинуватили платіжні системи і банки в змові з метою завищення цих комісій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас