В Україні планують припинити ямковий ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують припинити ямковий ремонт доріг

Технології&Авто
742
Україна може через п’ять років відмовитися від проведення ямкового ремонту на основних автомобільних магістралях країни.
Про це під час форуму Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) заявив голова “Укравтодору” Славомір Новак, повідомляє Сьогодні.
“Ми відходимо від ямкового ремонту. Через п’ять років держава буде готова забути про ямковий ремонт на основних магістралях. Це буде, як у більшості європейських країн”, – сказав він.
Раніше Новак нагадував, що на роботи з ямкового ремонту доріг не поширюються гарантії, адже він спрямований виключно на тимчасове забезпечення проїзду.
“Багато людей плутають середній і капітальний ремонт з так званим ямковим ремонтом. Ямковий ремонт насправді не є ремонтом, це просто забезпечення проїзду”, – сказав Новак.
Згідно з проектом держбюджету на 2019 рік, фінансування ремонту та будівництва доріг в Україні в 2019 році буде збільшено порівняно з 2018 роком на 19% – до 57 млрд грн.
З 1 січня 2018 року “Укравтодор” відповідає лише за 50 тис. км автодоріг країни, інші 120 тис. км перебувають під управлінням місцевої влади з гарантованим фінансуванням з Дорожнього фонду в обсязі 35% від його надходжень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас