Гройсман пояснив Німеччині, що означатиме Nord Stream 2 для Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив Німеччині, що означатиме Nord Stream 2 для Європи

Енергетика
1159
Реалізація енергетичного проекту російського Газпрому з будівництва газопроводу «Північний потік – 2» призведе до повної залежності Європи від Кремля.
Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Та не існує жодної гарантії того, що Росія дотримуватиметься своєї обіцянки. На мою думку, Росія може вдатися тут до обману, аби реалізувати цей проект. Реалізація «Північного потоку 2» – це повна залежність від Росії», – зазначив Гройсман.
Він наголосив, що Москва під натиском світової громадськості може піти на поступки, пообіцяти транзит газу через Україну в обмін на запуск «Північного потоку–2».
Глава уряду подякував передусім уряду Німеччини та особисто Федеральному канцлеру Ангелі Меркель за їхню підтримку, їхню позицію у війні, яку веде Російська Федерація проти України.
«І як альтернативу («Північному потоку») ми пропонуємо нашим європейським партнерам спільно управляти нашими транзитними лініями. Вони надійні. Ми маємо унікальні сховища», – сказав Гройсман.
У цьому контексті він звернув увагу, що ситуація в Азовському морі, де постійно затримуються міжнародні судна, – ще один доказ протиправних намірів агресора. «Це ще один елемент гібридної війни, яку Росія веде не лише проти України, а проти всього демократичного світу. Блокада закордонних торгових суден, які заходять у наші порти, – це, на мою думку, бандитизм. Це серйозний сигнал світу, який вимагає серйозної відповіді міжнародної спільноти. Ми реагуємо на це дипломатичними та правовими засобами, а також посилюємо нашу обороноздатність», – зазначив прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас