Hyperloop в Україні: Омелян розповів про плани на тестову ділянку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyperloop в Україні: Омелян розповів про плани на тестову ділянку

Казна та Політика
1916
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що тестова ділянка швидкісних вакуумних потягів Hyperloop з’явиться в Україні у 2019 році, а реальна експлуатаційна ділянка — через 5 років.
«Ми сподівалися, що тестова ділянка з’явиться набагато раніше — в наступному році. Це наш внутрішній дедлайн. Щодо появи реальної ділянки, то 5 років — це термін, у який можна буде реалістично говорити про коридор між Балтикою та Чорним морем», — сказав Омелян.
Водночас він додав, що швидкість створення цієї інфраструктури залежить від швидкості впровадження розробок та здатності «мобілізувати фінансовий ресурс».
За словами очільника Мінінфраструктури, згідно з оцінками Українського інституту майбутнього, лінія Hyperloop з Одеси до Києва коштуватиме 5,5 мільярди доларів. Вартість одного кілометра — 11 мільйонів доларів.
Також Омелян зазначив, що до кінця року буде завершено наукову оцінку проекту.
«Поки що ми можемо обережно сказати, що наукова оцінка буде позитивна. Деталі ми ще не знаємо, ми на них чекаємо. На основі документації, яку ми вивчили, можна стверджувати, що така технологія Hyperloop має перспективу, в тому числі для України», — розповів він.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас