Оператори розповіли, яка швидкість буде у 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори розповіли, яка швидкість буде у 5G

Технології&Авто
1254
Після запуску 4G почали готуватися до впровадження наступного покоління мобільного зв’язку – 5G. В деяких країнах вже навіть встигли роздати частоти під 5G, наприклад, у Великобританії і Південної Кореї, а в Іспанії проводять торги. В Україні так швидко очікувати появи 5G не варто. Але в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, про це вже йдуть розмови, передає Сегодня.
Головною перевагою нового покоління мобільного зв’язку повинна стати швидкість передачі даних. Так, вважається, що середня швидкість 5G буде досягати як мінімум 10 Гбіт/с.
“Основна перевага 5G порівняно з 4G – це, звичайно ж, швидкість. Вона приблизно в 10 разів більша, ніж у попередньої технології. Новий стандарт необхідний для таких технологій, як автономний транспорт, віртуальна реальність, інтернет речей, віддалена медицина. Тобто, більше орієнтований на b2b ринок. Для мас-маркету різниця все ж таки більше помітна при переході з 3G на 4G”, – пояснює механізм переходу в компанії “Київстар”.
До того ж, 5G зможе витримати просто фантастичні навантаження без затримок і втрат швидкості.
“Мережа п’ятого покоління зв’язку здатна витримувати навантаження в 2 млн пристроїв на квадратний метр, а її максимальна швидкість Downlink 20 Гбіт/с, дозволить передавати дані практично в реальному часі”, – акцентують у lifecell.
Представники провайдерів телекомпослуг відзначають, що тільки у цьому році впровадили 4G і досі продовжують будувати і вдосконалювати мережі 3G. Саме ці технології в стані з великим запасом забезпечити зростаючий трафік протягом найближчих 2-3 років без необхідності технологічного апгрейда.
“Швидкість 5G буде в рази, можливо, в десятки разів перевищувати швидкість 4G, але на сьогодні і в найближчі 3-5 років масової потреби в такій швидкості не буде, для створення попиту на подібні сервіси необхідна розвинена інфраструктура, якої в Україні поки що немає. Йдеться і про дороги, і про громадський транспорт, і про розумні міста”, – говорять в прес-службі компанії “Укртелеком” і відзначають, що зараз потрібно збільшувати кількість користувачів і розвивати покриття 3-4 поколінь.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас