"Донбасенерго" знайшло заміну вугіллю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Донбасенерго" знайшло заміну вугіллю

Енергетика
739
Слов’янська ТЕС планує використовувати новий вид палива – нафтовий кокс.
Про це повідомляє прес-служба “Донбасенерго”.
Рішення про постачання цього виду палива було прийнято в “Донбасенерго” в зв’язку з дефіцитом антрациту і стрімким збільшенням його вартості на світовому ринку.
При цьому компанія зобов’язана виконати розпорядження Кабінету міністрів про заходи щодо підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2018/19 років і графік накопичення палива, затверджений Міненерговугілля.
Перша партія нафтового коксу в обсязі 37 тис. тонн вже розвантажена в порту призначення.
Згідно з оцінкою залізничних перевезень, у 2017 році та за 8 місяців 2018 року в Україну, без урахування обсягів “Донбасенерго”, було ввезено понад 72 тис. тонн нафтококсу.
“Спалювання нафтового коксу буде відбуватися виключно в суміші з вугіллям з низьким вмістом сірки, при цьому вміст сірки в самій суміші не буде перевищувати 1,9%. Це забезпечить безпечний рівень викидів в атмосферу, оскільки такий же показник існує для проектного палива Слов’янської ТЕС – антрациту”, – йдеться в повідомленні компанії.
Відзначимо, що у нафтококсу вміст сірки перевищує 6%. Нафтококс вважається токсичним відходом, в якому крім сірки існує високий вміст ванадію. Але при цьому нафтококс в рази дешевший за вугілля.
За даними на липень (без перерахунку на калорійність) високосірчистий нафтовий кокс був на 22% дешевшим за вугілля з ПАР. При однаковій калорійності різниця в ціні збільшиться до 37%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас