У Києві презентували новий український військовий катер «Кентавр» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві презентували новий український військовий катер «Кентавр»

Технології&Авто
3372
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь в урочистій церемонії спуску десантно-штурмового катера “Кентавр”. Під час презентації він наголосив на тому, що катер нічим не поступається світовим аналогам.
«Я хочу щиро подякувати нашим виробникам, нашим професіоналам, які виробляють продукцію, що нічим не поступається світовим аналогам. Він не поступається катерам такого класу країн НАТО. Він має потужну зброю. Він має можливість рухатись зі швидкістю 40 вузлів. Він може десантувати 36 морських піхотинців і, що важливо, має достатньо потужну систему озброєння – і ракетне озброєння, і бойові модулі мають систему стабілізації, яка дозволяє точно вражати ціль, не зменшуючи ходу катера. Це повністю українська розробка – від креслень до готового катеру», – наголосив секретар РНБО. Турчинов також подякував усім, хто причетний до виробництва «Кентавра».
У Києві презентували новий український військовий катер «Кентавр»
«Я переконаний, що наш фронт проходить не тільки на сході. Він проходить через кожне підприємство оборонного комплексу, через серце кожного патріота. Цей фронт зміцнюється і щодня ми збільшуємо свій потенціал, щодня ми просуваємось до нашої з вами спільної перемоги, до звільнення нашої рідної землі. Я хочу побажати, щоби наші морські піхотинці, які будуть виконувати важкі завдання, завжди перемагали і з перемогою повертались живими та неушкодженими», – резюмував він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас