Україна та ЄС підписали угоду про мільярдну фіндопомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та ЄС підписали угоду про мільярдну фіндопомогу

Казна та Політика
440
Україна та ЄС підписали Меморандум та Кредитну угоду щодо отримання нашою країною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі 1 мільярд євро.
У присутності Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана свої підписи під документами поставили в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, голова правління НБУ Яків Смолій та віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.
«Хочу висловити вдячність за оперативність та конструктивність європейської сторони у запровадженні нової програми макрофінансової допомоги ЄС для України», – зазначила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.
За її словами, надана в рамках трьох попередніх програм макрофінансова допомога ЄС на суму 2,81 млрд євро мала як стабілізуючий ефект для фінансової системи держави, так і стала засобом інтенсифікації реформ в Україні, а підписання сьогодні Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди є надзвичайно важливим кроком для підтримання макроекономічної стабільності.
Транші макрофінансової допомоги в рамках цих домовленостей будуть розподілені рівномірно, по 500 млн євро кожний. При цьому очікується, що перший транш надійде в Україну восени цього року після завершення сторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності підписаних документів, та виконання Україною умов надання першого траншу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас