Від 10 до 140 тис. грн: експерт розповіла про зарплати програмістів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від 10 до 140 тис. грн: експерт розповіла про зарплати програмістів (інфографіка)

Особисті фінанси
5857
“Сьогодні програмісти є одними з найзатребуваніших спеціалістів. Їм пропонують високу зарплату з прив’язкою до іноземної валюти, можливість працювати за кордоном, навчання та професійне зростання”, – розповіла експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.
За останні 30 днів для програмістів додалося 2975 вакансій. Загалом 54% всіх пропозицій роботи – у Києві. На другому місці знаходиться Харківська область. Третьому – Львів. Програмістів шукають у Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську. Роботу пропонують за кордоном.
Від 10 до 140 тис. грн: експерт розповіла про зарплати програмістів (інфографіка)
“Найменшу заробітну плату пропонують фахівцям початкового рівня – близько 10 тис. грн. Досвідченіші можуть знайти більш оплачувані пропозиції. Наприклад, веб-розробнику у Києві готові платити 48 тис. грн. Через вінницький обласний центр зайнятості шукають інженера-програміста на 20 тис. грн. На сайтах пошуку роботи є вакансії на 140 тис.”, – говорить експерт ринку праці.
У програмістів є можливість працювати як з нуля, так і з гарним досвідом. Зазвичай роботодавці вимагають знання технічної англійської. Має значення наявність вищої освіти та аналітичних навичок.
Беззмінним лідером ринку за останні роки є веб-розробка. На неї припадає чверть усіх вакансій. Шукають системних адміністраторів, спеціалістів технічної підтримки, програмістів різних мов і платформ, бізнес-аналітиків та IT-продажників.

“Роботодавці приймають на роботу програмістів за договором підряду. Є варіант, що людина як приватний підприємець надає послуги роботодавцю. Деякі компанії повністю офіційно працевлаштовують у штат. Щоправда, таких меншість. Інколи самі працівники просять роботодавця мінімізувати його офіційний дохід, щоб отримати субсидію. Решту доходу отримують “у конверті”, – підсумовує Тетяна Пашкіна.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас