АМКУ дозволив об'єднання маркетплейсів Rozetka і EVO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив об'єднання маркетплейсів Rozetka і EVO

Фондовий ринок
449
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив власникам маркетплейсу Rozetka отримати контроль над маркетплейсами групи компаній EVO.
АМКУ погодив придбання компанією Temania Enterprises Ltd (Лімасол, Кіпр) часток у статутних капіталах компаній “Уапром” і “Аукро Україна” (Київ), “Тіу.Ру” (РФ), “Проект Ділбай” (Білорусь), і “Рекламне Агентство Сату.кз “(Казахстан), що забезпечить їй перевищення 50% голосів у вищих органах управління зазначених компаній.
В результаті зазначених концентрацій покупець (володіє онлайн-майданчиком для торгівлі Rozetka.ua) отримає контроль над маркетплейсами об’єктів Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua, Kabanchik.net, Zakupki.prom.ua, Satu.kz , Deal.by і ін.
Як повідомлялося, АМКУ в серпні почав розгляд низки справ про концентрацію, які приведуть до отримання власниками маркетплейсу Rozetka контролю над маркетплейсами групи компаній EVO.
Інтернет-супермаркет Rozetka і група компаній EVO планують об’єднатися. В результаті планованої угоди Rozetka викупить частку Naspers в групі компаній EVO, а частка засновників EVO трансформується в частку в об’єднаній компанії.
Операція буде закрита після дозволу АМКУ на концентрацію в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас