Міненерго готується до аукціонної системи відновлюваних джерел енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго готується до аукціонної системи відновлюваних джерел енергії

Енергетика
307
Міненерго готове швидко імплементувати систему аукціонів після ухвалення проекту законів про аукціонну систему ВДЕ (відновлювані джерела енергії).
Про це розповіла генеральний директор Директорату енергетичних ринків Ольга Буславець під час круглого столу “Аукціонна система ВДЕ: Дизайн та компроміси 2”, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
За словами Буславець, міністерство не лише активно працює над удосконаленням законопроекту про електронну систему ВДЕ, а й готується до його швидкої імплементації та запуску аукціонів.
Уже досягнуто попередньої домовленості з міжнародними фінансовими інституціями та окремими країнами ЄС про надання технічної допомоги, у тому числі щодо розроблення відповідних підзаконних актів на основі найкращих світових практик.
Водночас посилюється інституційна спроможність самого міністерства. Зокрема в Директораті енергетичних ринків створено експертну групу розвитку відновлюваних джерел енергії, функцією якої є формування державної політики в галузі ВДЕ.
“Пропозиції Міненерговугілля до законопроекту насамперед спрямовані на забезпечення сталого розвитку відновлюваної енергетики при одночасному зниженні вартості виробленої «зеленої» електроенергії, а також – дотримання стандартів операційної безпеки функціонування об’єднаної електроенергетичної системи України. Особлива увага зосереджена на підтримці розвитку малої розосередженої відновлюваної генерації”, – прокоментували у Міненерговугілля.
Буславець висловила переконання, що прийняття законопроекту з пропозиціями Міненерговугілля дозволить знизити фінансове навантаження на споживачів, забезпечить надійність і економічність режимів ОЕС України та створить додаткові довгострокові стимули для інвестицій у відновлювану енергетику України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас