Мінрегіон розглядає введення шумової і світлової розмітки доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон розглядає введення шумової і світлової розмітки доріг

Казна та Політика
259
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає введення шумової і світлової розмітки при проектуванні доріг.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.
“Така розмітка може стати дієвим засобом підвищення безпеки руху на наших дорогах. Наприклад, у Фінляндії, Данії і Швеції застосування шумових смуг дозволило досягти значного зниження рівня аварійності на дорогах і є обов’язковим при будівництві нових доріг”, – написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
Як він пояснив, шумова розмітка являє собою штучну виїмку або підвищення, яке в залежності від призначення облаштовують вздовж або поперек дороги. Під час наїзду на нього водій автомобіля відчуває вібраційний та шумовий вплив, і це сприяє підвищенню уваги на дорозі під час руху вздовж узбіч або перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою.
Люмінесцентна дорожня розмітка підсвічується за рахунок спеціальної фарби, яка накопичує, а потім випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах і підвищує безпеку руху.
За словами Л.Парцхаладзе, використання таких видів розмітки пропонується впровадити в державній будівельній нормі (ДБН) для будівництва нових і реконструкції наявних доріг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас