В Україні побудують великий завод для експорту кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні побудують великий завод для експорту кукурудзи

Аграрний ринок
932
Компанія Дакса Бунге Україна побудує у Вінницькій області завод з переробки кукурудзи потужністю 100 тис. тонн на рік.
Про це повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.
“Ми завершили переговори з відомою американською компанією Бунге, яка в партнерстві з іспанською групою компаній Дакса орієнтовно за рік побудують у Вінницькій області підприємство з переробки кукурудзи на крупу і борошно з проектною потужністю 100 тис. тонн на рік. Прогнозовані обсяги інвестицій становлять $14 млн. його побудують в с. Демківка Тростянецького району на площі близько 3 га”, – розповів Коровій.
Крім того, він зазначив, що для переробки кукурудзи на борошно потрібно буде вирощувати в регіоні спеціальні насіння. Також необхідно буде працювати з фермерами, щоб ця кукурудза відповідала потрібним кондиціям.
Будівництво підприємства планується почати в четвертому кварталі поточного року, звести виробничі потужності – за 14 місяців і ввести його в експлуатацію в четвертому кварталі 2019 року.
Підприємство буде переробляти 300 тонн кукурудзи на день, або 100 тис. тонн на рік. 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.
Нове підприємство матиме потужності для зберігання кукурудзи (8,4 тис.тонн), побічних продуктів (900 тонн) і основних продуктів (1 тис. тонн).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас