Австралія тестує блокчейн для видачі водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія тестує блокчейн для видачі водійських посвідчень

Технології&Авто
288
Уряд Нового Південного Уельсу (NSW) в Австралії звертається до технології блокчейн, щоб реалізувати державну програму оцифровки водійських прав.
У заяві від 20 серпня уряд NSW заявив, що він проведе тест на 140’000 власників авто в штаті, до офіційного розгортання мережі в 2019 році.
Названа TrustGrid блокчейн-мережа вже пройшла попередні випробування, проведені в місті Дуббо в минулому році. Метою цієї програми є використання розподіленої мережі для аутентифікації і зберігання даних водійських посвідчень, щоб користувачі могли представляти свої цифрові облікові дані через мобільний додаток.
Таким чином, власникам авто більше не доведеться мати фізичні документи, щоб довести свій вік і підтвердити особу, коли їх перевіряє поліція.
Ініціатива йде за законопроектом, прийнятим в травні, який надав можливість тестування урядових проектів, які спрямовані на те, щоб «дозволити жителям використовувати документи в цифровому вигляді, наприклад, через блокчейн-мережі», – йдеться в публікації місцевих ЗМІ.
Нова система відповідає загальній меті країни щодо впровадження технології блокчейн і технології розподіленого реєстру в рамках ініціативи Digital Economy. В даний час австралійське федеральне агентство, що спеціалізується на наукових дослідженнях, також працює з IBM над створенням «Національного блокчейну», метою якого є дозволити компаніям здійснювати транзакції на основі юридично визнаних смарт-контрактів.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас