У Нідерландах почали друкувати на 3D-принтері комплектуючі для залізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах почали друкувати на 3D-принтері комплектуючі для залізниці

Технології&Авто
519
На залізницях Нідерландів почалося використання при ремонті поїздів компонентів, виготовлених за допомогою 3D-друку.
В даний час за допомогою цієї технології надруковано 20 комплектуючих, до кінця 2018 року їх кількість буде доведено до 50 одиниць.
Технології 3D-друку вигідні в тому плані, що скорочують час доставки комплектуючих і тривалість ремонтних операцій з їх використанням, що, в свою чергу, дозволяє швидше повертати поїзди в експлуатацію.
Першим виготовленим за допомогою 3D-друку компонентом в NS стала рамка панелі управління бортового пристрою системи GSM-R в кабіні машиніста. Придбати рамку старого зразка у залізничників уже не було можливості, але при цьому потрібно близько десятка таких виробів. Нову рамку було виготовлено ​​на основі старого зразка, причому креслень від виробника на неї не було.
Потім за тією ж технологією були виготовлені й інші комплектуючі, серед них роз’єм гучномовця, лоток для зберігання кабелів та інше.
NS і надалі мають намір розширювати свої можливості у використанні технологій 3D-друку при обслуговуванні поїздів і планують розвивати співпрацю з компаніями, що працюють у цій сфері
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас