Бюджет освіти-2019 в абсолютних цифрах зросте через зростання зарплат - Гриневич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет освіти-2019 в абсолютних цифрах зросте через зростання зарплат - Гриневич

Казна та Політика
2497
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що в абсолютних цифрах бюджет освіти в 2019 році зросте, позаяк зростатиме заробітна плата.
“Зараз дуже скаладно говорити конкретику про бюджет, поки немає оприлюдненого проекту (держбюджету на 2019). Йде дуже багато різних процесів, погоджень. Буде проект бюджету внесений в парламент, і там можна буде побачити всі цифри”, – сказала Л.Гриневич.
За її словами, у Міносвіти тривають непрості дискусії з Міністерством фінансів.
Водночас, вона підкреслила, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман публічно заявив, що реформування освіти триватиме, а фінансування програм “Нової української школи” призупинено не буде.
“Треба розуміти, що бюджет буде непростим, тому що це пік виплат України по її міжнародних боргах, які брав не наш уряд, але нам необхідно буде це питання вирішувати, адже це наша фінансова стабільність. В абсолютних цифрах бюджет зросте, позаяк зростатиме заробітна плата”, – підкреслила міністр.
Що стосується ситуації з держбюджетом в 2018 році, Л.Гриневич зазначила, що була складна ситуація з фінансуванням коледжів, які входять до складу університетів.
“Коли закладався бюджет, то у Верховній Раді, в комітеті передбачили таку позицію, що ці кошти будуть знайдені за результатами виконання півріччя, але ці кошти не були знайдені. І в результаті ми змушені певні програми розвитку скоротити для того, щоб повністю профінансувати коледжі” , – додала вона.
Разом з тим міністр підкреслила, що Міносвіти вирішить цю ситуацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас