У Сінгапурі починають масову підготовку фахівців з ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі починають масову підготовку фахівців з ШІ

Технології&Авто
746
Понад 10 тисяч жителів Сінгапуру зможуть безкоштовно пройти курси з вивчення штучного інтелекту в рамках програми «ШІ для кожного». Відвідувати заняття зможуть як старшокласники, так і професіонали з різних сфер. Влада сподівається підготувати населення до викликів майбутнього.
Організація AI Singapore запускає серію безкоштовних курсів зі штучного інтелекту для 12 тисяч жителів азіатського мегаполісу. Перша програма – «ЩІ для кожного» – розрахована на фахівців широкого профілю, а також на старшокласників. На заняттях вони зможуть дізнатися, як застосовувати технологію в звичайному житті і підвищувати з її допомогою продуктивність праці.
Вести проект буде Управління розвитку засобів масової інформації Сінгапуру (IMDA), а партнерами програми виступлять Microsoft і Intel.
Другий варіант розрахований на сінгапурців, у яких вже є досвід роботи в сфері технологій, але поки немає навичок роботи з ШІ. Фахівців навчать працювати з мовою Python, а після закінчення курсу вони отримають сертифікат. Всі витрати на навчання, яке триватиме три місяці, покриють партнери.
У першій масовій програмі візьмуть участь 10 тисяч жителів. До другої, більш вузькоспрямованої, розраховують підключити 2 тисячі осіб.
«Не так важливо, чи допоможе ініціатива кар’єрі чи лише лише дасть базове розуміння ШІ. Обидві програми принесуть користь, оскільки дадуть навички і знання, необхідні для розвитку в умовах цифрової економіки», – розповів глава AI Singapore Хо Тек Хуа.
Раніше Сінгапур визнав технологію штучного інтелекту одним з чотирьох ключових компонентів при створенні цифрової держави. Влада вважає, що одних тільки інновацій та інвестицій недостатньо, щоб домогтися успіху. Необхідно підготувати населення до нової реальності і змін.
У червні уряд міста оголосив про створення першої в світі державної ради з етики ШІ. До її складу увійдуть топ-менеджери великих ІТ-компаній, в тому числі Google і Alibaba. Експерти оцінюватимуть нові розробки в сфері штучного інтелекту і консультувати політиків з питань технологій.
Сінгапур впроваджує й інші ініціативи, щоб зміцнити свою репутацію міста майбутнього. Так, острівна держава схвалює експериментальні техніки редагування генома, підтримує відмову від готівки і навіть торгує сонячною енергією.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас