У Японії пройшло перше голосування на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії пройшло перше голосування на блокчейні

Технології&Авто
309
Першим в Японії випробувальним майданчиком став наукоград Цукуба. Місцеві мешканці оцінили нові проекти соціальної політики, фіксуючи голоси в цифровому реєстрі. Однак зробити це змогли не всі.
У японському місті Цукуба відбулося перше голосування в системі на базі блокчейна. Жителям запропонували обрати, які соціальні ініціативи вони хотіли б підтримати. В список з 13 пунктів увійшли відкриття центру онкологічної діагностики, будівництво AR-парку розваг і створення звукової навігації для людей з порушеннями зору.
Свій голос потрібно було внести не в аналоговий бюлетень, а в графу на дисплеї. Процес посвідчення особи також оцифрували. Для ідентифікації жителі прикладали до спеціального зчитувача особисту картку в системі My Number — вона замінює японцям паспорта.
Після цього всі голоси записувалися в розподіленому реєстрі. Як пояснює Japan Times, муніципальна влада вирішила перевірити можливості технології блокчейна, однією з головних переваг якої називають неможливість фальсифікацій.
До кожного ідентифікатора додається особистий PIN-код, який потрібно вводити для отримання державних послуг. Проте деякі жителі Цукуби не могли його згадати.
Блокчейн-голосування також ускладнювалося незручним інтерфейсом: багато хто не міг зрозуміти, прийнятий їхній голос чи ще ні.
Місцеві експерти визнають, що до широкого впровадження технології онлайн-голосування Японії ще далеко.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас