У США представили найшвидший серійний суперкар у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США представили найшвидший серійний суперкар у світі

Технології&Авто
1978
Компанія SSC North America презентувала автомобіль Tuatara на Монтерейському автомобільному тижні в Каліфорнії.
Максимальна швидкість автомобіля, за запевненням творців, складає 480 км/год, що вище, ніж у нинішнього рекордсмена Koenigsegg Agera RS.
Таку швидкість суперкар Tuatara розвиває завдяки мотору V8 з двома турбінами. Агрегат підготовлений невеликим ательє Nelson Racing Engines. Мотор поєднується із заднім приводом за допомогою семиступінчастої роботизованої коробки передач.
Потужність цього двигуна може становити близько 1750 кінських сил на гоночному паливі E85. Використання звичайного бензину зі стандартним для США октановим числом 91 зменшує потужність двигуна до “спокійних” 1350 к. с. Спочатку автомобіль прагнув до максимальної швидкості 440 км/год, але ці цифри з часом зросли.
Вага суперкара Tautara, за офіційними даними, становить 1247 кілограмів. Цього вдалося досягти завдяки широкому використанню карбону.
Коефіцієнт аеродинамічного опору новинки дорівнює 0,279, і це, за твердженням розробників, значно нижче, ніж у основних конкурентів. Зовнішність суперкара створив американський дизайнер Джейсон Кастріота. Розмір колісної бази склав 2,67 метра, а довжина – 4,42 метра.
SSC Tautara буде випущений обмеженим тиражем в 100 екземплярів. Ціни на автомобіль поки що не називаються. Додамо, що суперкар SSC Tuatara отримав свою назву на честь ящірки гаттерії (туатара – її місцева назва), яка мешкає в Новій Зеландії.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас