В Україні запрацював "електронний чек" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацював "електронний чек"

Казна та Політика
2490
Державна фіскальна служба запустила пілотний проект із впровадження електронного чеку (e-Receipt).
Про це повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.
Зазначається, що цей проект є складовою частиною Пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей для реєстрації розрахункових операцій та проекту Міністерства Фінансів України “Податки це просто”.
Для фіскалізації розрахунків передбачене технологічне рішення, яке не вимагає обов’язкового застосування традиційних реєстраторів та друкування паперових чеків, і може бути встановлене на будь-який електронний пристрій. Сам фіскальний чек можна буде перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.
“Використання новітніх технологій з метою фіскалізації операцій замість традиційних касових апаратів вже давно застосовуються в ряді високорозвинених європейських держав”, – коментує менеджер Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації Вікторія Куликова.
“Тому ми сподіваємося на успішну реалізацію пілотного проекту та прийняття позитивного рішення щодо використання інноваційних технологій. Таке рішення не лише повністю відповідає духу часу, а й сприятиме заощадженню ресурсів підприємців на використання касових апаратів”, – додає вона.
Як раніше повідомляла прес-служба ДФС, впровадження пілотного проекту електронної системи – “Електронний чек” – має привести до якісно нових перетворень у ланці “підприємець – споживач”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас