Samsung буде постачати гнучкі екрани конкурентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung буде постачати гнучкі екрани конкурентам

Фондовий ринок
432
Південнокорейська компанія Samsung Display – “дочка” Samsung Electronics – лідер ринку OLED-дисплеїв – планує постачати гнучкі екрани не тільки для смартфонів Samsung, але і виробникам інших пристроїв.
Як стало відомо виданням ETNews і The Investor, компанія вже направила прототипи дисплеїв ряду китайських виробників смартфонів, включаючи Oppo і Xiaomi.
За словами джерел, знайомих з ситуацією, Samsung розраховує укласти довгострокові угоди з цими компаніями і налагодити постачання.
Очікується, що перший смартфон з гнучким екраном буде випущений Samsung в 2019 році. За даними газети The Wall Street Journal, вартість пристрою може становити близько 1,5 тис. доларів.
У зв’язку з планами швидких поставок недавно Samsung Display сформувала спеціальний підрозділ з 200 інженерів, які займаються тільки цими розробками.
Для виробництва дисплеїв будуть використані існуючі лінії A2 і A3 в Асані, на яких вже виробляються OLED-екрани південнокорейської компанії.
При цьому розробкою складних смартфонів з гнучким екраном також займається китайська Huawei, яка прагне обігнати Samsung в новому сегменті. У квітні поточного року ETNews повідомив, що Huawei може випустити смартфон з таким екраном вже в листопаді.
Дослідницька компанія Stone Partners прогнозує, що в 2019 році буде поставлено 1 млн гнучких екранів, до 2021 року – 14 млн. Обсяг ринку гнучких екранів при цьому складе 2,67 млрд доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас