NASA планує побудувати станцію на орбіті Місяця до 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA планує побудувати станцію на орбіті Місяця до 2024 року

Фондовий ринок
324
Представники NASA презентували програму вивчення космічного простору протягом наступного десятиліття, докладно виклавши плани щодо створення космічної станції на орбіті Місяця і відправлення людей на поверхню нашого супутника.
Згідно з представленим графіком, перші космонавти відвідають «Шлюз» (саме так буде називатися місячна станція) в 2024 році, а висадка на Місяць повинна відбутися після 2026 року.
Такі терміни повністю відповідають заяві віце-президента США Майка Пенсі під час виступу минулого тижня в космічному центрі Джонсона в Х’юстоні.
Ще до того, як Трамп висловив свою зацікавленість у відправці американських астронавтів на Місяць, NASA вже планували будівництво станції на її орбіті, яка повинна була стати віддаленим форпостом для космонавтів.
Станція «Шлюз», як передбачається, буде складатися з кількох частин: житлового модуля для екіпажу і модуля, який дозволить іншим кораблям зістикуватися з нею.
NASA спочатку хоче створити силовий модуль, який буде запущений до 2022 року комерційною ракетою. Для цього будуть залучені приватні компанії.
Тим часом, будівництво головної частини станції, модуля середовища перебування, залежить від іншого проекту – нової надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS) для пілотованих експедицій за межі навколоземної орбіти.
На поточний момент NASA готує SLS для місії Exploration Mission 1 з безпілотним обльотом Місяця кораблем Orion, після чого планує запустити пілотовану місію Exploration Mission 2 з виведенням першого модуля місячної орбітальної станції для освоєння далекого космосу.
Після того, як ці завдання будуть успішно виконані, NASA відправить астронавтів разом з житловим модулем на «Шлюз» в рамках місії Exploration Mission 3. Навіть після завершення цих місій повернення NASA на Місяць все ще залишається непростим завданням.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас