Київенерго в липні збільшило заборгованість до 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго в липні збільшило заборгованість до 500 млн грн

Енергетика
190
Найбільший боржник Укртрансгазу – Київенерго – у липні збільшив борг за послуги транспортування газу для ТКЕ та промисловості ще на 2% – до 500 млн грн. Інші компанії загалом мають тенденцію до зменшення заборгованості.
30 серпня 2018 року, м. Київ – Загальна заборгованість споживачів за послуги транспортування газу в липні зменшилась на 3%, або 50 млн грн, порівняно до попереднього місяця та склала 1,87 млрд грн станом на 31.07.2018 року.
45% заборгованості, або 406 млн грн, накопичено ПАТ «Київенерго». За липень підприємство скоротило борг на 4 млн грн за послуги транспортування газу для ТКЕ, однак на 12 млн грн збільшило заборгованість за послуги транспортування для промисловості.
В липні розрахунки по боргам склали 3% від загальної суми боргу – аналогічно до попереднього місяця. Таким чином, ми спостерігаємо продовження негативного тренду до низького відсотку погашення боргів у період поза опалювальним сезоном в найбільшій категорії боржників.
На 18 млн грн зменшилася заборгованість операторів газорозподільчих систем і регіональних газозбутових підприємств за послуги транспортування газу для населення та склала 246 млн грн.
Найбільша сумарна заборгованість накопичена ТОВ «Одесагаз-Постачання» – 81 млн грн, ПАТ «Донецькоблгаз» – 56 млн грн, ТОВ «КРЕМЕНЧУКГАЗ-ПОСТАЧАННЯ» – 25 млн грн, ТОВ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» – 18 млн грн.
На 0,5 млн грн зменшилась заборгованість промислових споживачів та склала 77 млн грн.
Сегмент промислових підприємств продовжує демонструвати найбільші темпи зростання заборгованості. Так, у липні ПАТ «Київенерго» наростило заборгованість ще на 12,5 млн грн.
Переважна більшість промислових споживачів оплачують послуги транспортування природного газу через регіональні газопостачальні або газорозподільні компанії. Серед них найбільшу сумарну заборгованість мають: ПАТ «Луганськгаз» – 32 млн грн, ДП «Київгазенерджи» – 14 млн грн та ПАТ «Донецькміськгаз» – 13 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас