Дисконтні євробонди України розміщені з прибутковістю 9,1% - заступник глави НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дисконтні євробонди України розміщені з прибутковістю 9,1% - заступник глави НБУ

Фондовий ринок
1669
Прибутковість при розміщенні дисконтних єврооблігацій України на $725 млн склала 9,1% річних, повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Олег Чурій.
“Прибутковість наших євробондів дуже сильно змінилася останнім часом. Ми бачили останнє розміщення Міністерства фінансів, прибутковість дійсно дуже сильно зросла: 9,1% на півроку – це досить високе значення”, – сказав він під час “круглого столу” в Києві, організованого “Фінансовим клубом”.
Водночас О.Чурій додав, що відповідна прибутковість показує реальну ціну запозичень для України та інших країн, що розвиваються, за якою в даний час можна залучити кошти на зовнішньому борговому ринку.
Як повідомлялося, Україна минулого тижня вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) на $725 млн. Піврічні дисконтні облігації були розміщені за ціною 95,551% номіналу.
За даними Мінфіну, облігації розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас