Київська влада хоче збільшити розмір туристичного збору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада хоче збільшити розмір туристичного збору

Казна та Політика
404
Управління з питань туризму і промоцій КМДА ініціює законодавчі зміни щодо збільшення ставки туристичного збору.
Про це заявив начальник управління Антон Тараненко, повідомляє прес-служба КМДА.
“Наше управління підготувало поправки в закон для того, щоб збільшити процентну ставку туристичного збору. Ми хочемо закріпити її не 1% від всієї суми, а фіксовано прив’язати її до мінімальної заробітної плати, як це робиться в інших містах Європи. У нас це €1,5. Якщо ці поправки в закон будуть ухвалені, то Київ зможе збирати більш ніж 100 млн гривень туристичного збору за рік”, – розповів чиновник.
На його думку, ці кошти можуть йти на розвиток туризму, що дозволить представити Київ на туристичних виставках, зробити навігацію по місту і провести більше рекламних заходів.
Він додав, що за перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва, порівняно з попереднім періодом 2017 року, зріс майже на 25%. Загалом місто відвідало 850 тис. іноземних туристів, що є рекордним показником за останні чотири роки.
Чиновник додав, що останнім часом туристична галузь щорічно приносить бюджету Києва понад 150 млн грн податку. Відповідно зростає і туристичний збір: торік зібрали майже 25 млн грн, цього року очікується 30 млн грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас