Гройсман обіцяє шахтарям сучасну модель соцзахисту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман обіцяє шахтарям сучасну модель соцзахисту

Казна та Політика
180
В Україні буде впроваджено сучасну модель соціального захисту шахтарів.
Про це йдеться в привітанні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди Дня шахтаря, оприлюдненому на Урядовому порталі.
“У ході впровадження нових чітких і прозорих правил і стандартів у галузі ми не забуваємо про тих, завдяки кому вона існує: людей шахтарської праці. Шахтарська діяльність – одна з найтяжчих і найнебезпечніших професій в світі, тому соціальна захищеність шахтарів, впровадження сучасних безпекових норм є прямим обов’язком держави. Реформування галузі відповідно до європейських стандартів передбачає також і впровадження сучасної моделі соціального захисту і створення умов для функціонування такої системи співпраці між робочим і власником підприємства, при якій трудові права шахтарів – максимально захищені і гарантовані державою”, – зазначив Гройсман.
За його словами, гірничодобувна галузь традиційно є однією з ключових в структурі вітчизняної промисловості, а гірничодобувні підприємства стали бюджетоутворюючими не тільки для окремих міст, а й цілих регіонів.
Від чіткої роботи сектора залежить стан практично всієї національної економіки. Тому галузь залишається в центрі посиленої уваги КМУ, а її реформування і модернізація – це один із пріоритетів нашої політики в енергетичній сфері.
Прем’єр-міністр висловлює подяку всім шахтарям України за тяжку і небезпечну, але надзвичайно благородну і потрібну для суспільства працю.
Він також запевнив у тому, що уряд докладатиме максимум зусиль для подальшого розвитку галузі, які будуть супроводжуватися зростанням рівня оплати праці та посиленням соціального захисту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас