Україна позичила на зовнішньому ринку $725 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна позичила на зовнішньому ринку $725 млн

Казна та Політика
1111
Міністерство фінансів здійснило приватне розміщення короткострокових облігацій зовнішніх державних позик з терміном погашення у 2019 році на 725 мільйонів доларів.
Про це повідомляє прес-служба міністерства фінансів.
“Облігації були розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, що надали фінансову підтримку Україні, в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються”, – йдеться у повідомленні.
Ця операція дозволяє Україні задовольнити свої короткострокові потреби у валютній ліквідності, а також отримати переваги від гнучких умов залучення коштів.
У прес-службі наголошують, що Міністерство фінансів продовжує реалізовувати затверджену стратегію управління державним боргом і планує в повному обсязі виконати план державних зовнішніх запозичень шляхом залучення коштів як від комерційних, так і від офіційних кредиторів.
Папери з терміном обігу до 2019 року пройшли лістинг на Віденській фондовій біржі, передає “Інтерфакс-Україна”.
Емісія паперів може забезпечити “таке необхідне проміжне фінансування” доти, поки Україна не отримає наступний транш фінансування від МВФ, поряд з іншим випуском облігацій (ймовірно, у вересні або жовтні), зазначив стратег з ринків Bluebay Asset Management Тім Еш, слова якого наводить Bloomberg.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас