Українці працюють у кожній п'ятій фірмі у Польщі (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці працюють у кожній п'ятій фірмі у Польщі (дослідження)

Світ
446
Українці працюють у кожній п’ятій фірмі в Польщі. 73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців. Подовження цього часу очікує також 66% польських роботодавців. Про це йдеться у найсвіжішому дослідженні компанії Personnel Service під назвою “Барометр трудової імміграції – ІІ півріччя 2018 року”. Про це повідомляє УНН з посиланням на “Польське Радіо”.
Згідно з доповіддю, 21% компаній у Польщі працевлаштовує працівників з України.
“Це на 10% більше, ніж у попередньому подібному дослідженні, що є результатом все більших проблем під час пошуку працівників на місцевому ринку праці”, – говориться у дослідженні.
Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Таким намірів не мають 22% опитаних.
Згідно з дослідженням, 51% українських працівників перебуває на заробітках у Польщі від одного до трьох місяців, 28% – від трьох до шести місяців.
“Це велика проблема, бо польському роботодавцю потрібні українські працівники щонайменше на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців”, – зауважили дослідники.
Найбільше українських трудових іммігрантів працює у великих компаніях (40%), у середніх підприємствах – 29%, а у малих фірмах – 18%. У найближчі 12 місяців знайти працівників з України має намір 17% підприємств у Польщі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас