Голова НКРЕКП прогнозує стабільність тарифів до липня 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НКРЕКП прогнозує стабільність тарифів до липня 2019 року

Енергетика
2063
Тарифи на електроенергію до повного запуску ринку в липні 2019 року будуть відносно стабільними, а для побутових споживачів – незмінними, прогнозує голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко.
“До липня ми істотних змін, істотного підвищення тарифу на електроенергію не очікуємо. А для побутових споживачів тарифи залишаться незмінними”, – сказала вона.
О. Кривенко зазначила, що існуючі формульні підходи до ціноутворення, такі як “Роттердам+”, в даний час стримують зростання тарифів для кінцевих споживачів – “обмежують бажання, особливо суб’єктів генерованої енергії, щодо підвищення ціни”.
Говорячи про період після липня 2019 року, коли на конкурентних засадах має запрацювати вільне ціноутворення, голова НКРЕКП допустила можливість зростання ціни.
“Враховуючи той фактор, що у нас дуже велика концентрація великих генеруючих підприємств на ринку електроенергії, дійсно, можливе зростання”, – сказала вона.
О. Кривенко додала, що побоюється можливої змови в сегменті генерації – що великі підприємства, які генерують великий обсяг, можуть підвищувати свої ціни.
“Ми повинні відстежувати і не допускати таких ситуацій”, – підкреслила голова НКРЕКП, зазначивши, що регулятор повинен працювати на балансування інтересів споживача.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас