Україна і Молдова спростять перетин кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Молдова спростять перетин кордону

Казна та Політика
485
У пункті пропуску “Паланка” на молдовсько-українському кордоні до кінця поточного року повинні запустити електронний квиток (E-Ticket). Такий захід значно спростить процедуру перетину кордону як для громадян, так і для транспортних засобів.
Як повідомляють на сайті Державної фіскальної служби України, це питання обговорювалося в Одесі під час технічної зустрічі відомств двох країн.
Систему планують запустити в пункті пропуску “Паланка — Маяки — Удобне”.
За допомогою E-Ticket митним і прикордонним відомствам двох країн не потрібно буде щоразу вводити інформацію в інформаційні системи. На пункті пропуску відеосистема буде автоматично зчитувати номерні знаки транспортних засобів, які перетинають кордон. А після того, як громадяни пред’являть документи першій службі контролю (прикордонної поліції Республіки Молдова або Держприкордонслужбі України), співробітники відомств внесуть необхідну інформацію в систему “E-Ticket”, і вона одразу автоматично стане доступною іншим службам, що здійснюють контроль в пункті пропуску.
Таким чином, “E-Ticket” дозволить обмінюватися інформацією стосовно громадян і транспортних засобів між усіма службами на кожному етапі контролю.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас