Генпрокуратура розслідує втрати Мінфіном коштів в банках-банкрутах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура розслідує втрати Мінфіном коштів в банках-банкрутах

Казна та Політика
282
Генеральна прокуратура України розслідує втрати Міністерством фінансів кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку в збанкрутілих банках «Надра», «Кредитпромбанк», «Фінанси та Кредит».
Як випливає з рішення Печерського районного суду Києва, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень, мова йде про досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо низки угод між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку про надання позик, на виконання яких Мінфін уклав угоди з банками «Надра», «Кредитпромбанк», «Фінанси та Кредит».
«Співробітниками Міністерства фінансів України після отримання зазначених листів не здійснювалося жодних заходыв із забезпечення права внесення вимог Міністерства фінансів у відповідні реєстри кредиторів або беззаперечного списання коштів у повному обсязі за допомогою Національного банку», – йдеться в документі.
Посилаючись на інформацію Генпрокуратури, суд зазначив, що Фонд гарантування отримав листа з проханням включити Міністерство фінансів в реєстр кредиторів майже через рік після отримання інформації про початок ліквідації банків, проте Фонд відмовив у зв’язку з порушенням термінів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас