У Мінсоцполітики пояснили, до кого з одержувачів субсидій приходять з перевіркою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили, до кого з одержувачів субсидій приходять з перевіркою

Казна та Політика
2393
З травня 2018 року в Україні діють нові правила нарахування субсидій.
Як комісії дізнаються про дорогі покупки одержувачів соцдопомоги і до кого може прийти перевірка – розповів генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє Сьогодні.
Чиновник нагадав, що покупки вартістю понад 50 тисяч грн повинні декларуватися одержувачами або претендентами на субсидію, і вони можуть стати підставою для відмови – втім, такі випадки може в індивідуальному порядку розглянути комісія.
“Наприклад, сім’я здійснила покупку на суму понад 50 тис. грн. Але ця покупка – єдине житло, куплене, до того ж, в кредит. У такому випадку теж може бути призначена субсидія – на комісії, в індивідуальному порядку. І в разі розгляду справи на комісії акт обстеження умов проживання в домогосподарстві – обов’язковий документ. Соціальний інспектор виїжджає на місце, робить перевірку, заносить все в акт, і на підставі цього акту комісія вже ухвалюватиме рішення – позитивне або негативне”, – говорить Музиченко.
Чиновник запевнив, що інспектори ніяк не можуть прийти з перевірками до кожного одержувача субсидії – їх близько 1300 на приблизно 2 млн 182,6 тис. домогосподарств, що отримують субсидії на оплату ЖК-послуг (дані Держстату на липень-2018).
“Соціальний інспектор працює за конкретним алгоритмом, з конкретним домогосподарством. Звичайно, якщо виявиться, що людина задекларувала одні доходи, а за даними фіскальної служби або Пенсійного фонду буде інша інформація – це стане підставою для проведення перевірки цього конкретного домогосподарства. За результатами цієї перевірки буде визначатися розмір переплати, і ці кошти утримуватимуться в державний бюджет”, – пояснив Музиченко.
При цьому чиновник звернув увагу на те, що самі по собі покупки побутової техніки не є підставою для відмови в субсидії – в тому випадку, якщо сума покупки не перевищує 50 тисяч грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас