Мінінфраструктури покаже громадськості, хто руйнує українські дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури покаже громадськості, хто руйнує українські дороги

Технології&Авто
1173
У жовтні почнуться роботи з установки перших систем WiM-комплексів, які будуть зберігати всі дані порушників вагових норм. Мінінфраструктури зробить цю систему публічною.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Природно, всі дані будуть викладені у відкритому доступі – це для мене принципове питання, щоб не було ніякого простору для маніпуляцій. Щоб інспектор вже не міг сказати, що цього я не бачив, не чув, а цього випадково пропустив. Ні – такого не буде. З 10 станцій автоматичного зважування WiM, які ми будемо встановлювати навколо Києва, близько половини повинно бути побудовано в цьому році, друга половина – на початку наступного року”, – розповів міністр.
Глава МІУ додав, що всі дані щодо зважування будуть зібрані в єдиному кібер-центрі, який сортує персональні дані від інформації, яка буде доступна громадськості. Особи водіїв, зняті на камери систем WiM, будуть заретушовані. Однак, кому належить автомобіль, який порушив вагові норми, буде відомо.
“Ми створимо єдиний інтелектуальний центр на базі “Укравтодору” або Мінінфраструктури. Він об’єднає всі дані зі всіх датчиків, які будуть встановлені для автоматичного зважування, вимірювання трафіку, швидкості і всього іншого”, – сказав Омелян.
На думку експертів, завдяки публічності даних WiM, громадськість зможе створити додатковий тиск на власників вантажу, які систематично порушують вагові нормативи і руйнують дороги.
Екс-начальник Департаменту автотранспорту МІУ Роман Хміль вважає, що вантажний транспорт руйнує 90% доріг в Україні. За його словами, одна вантажівка заподіює шкоду дорозі, як одна тисяча легкових автомобілів.

Довідка Finance.ua:

  • WiM – мережа сучасних автоматичних комплексів зважування вантажного транспорту в русі.
  • WiM використовують також для “предселекціі”, що дозволяє вибрати із загального трафіку тільки перевантажені автомобілі.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас