У Мінінфраструктури пояснили, як выдбуватиметься розподіл дозволів для "Євро-5" і "Євро-6" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури пояснили, як выдбуватиметься розподіл дозволів для "Євро-5" і "Євро-6"

Технології&Авто
970
Міністерство інфраструктури України з 1 по 15 вересня буде приймати листи-повідомлення про участь у конкурсі з розподілу дозволів Європейської конференції міністрів транспорту (ЄКМТ), для участі у конкурсі перевізники повинні володіти або взяти у лізинг машини категорії екологічності “Євро-5” і вище.
У Мінінфраструктури уточнили, що такий окремий розподіл ЄКМТ на 2019 рік є нововведенням, в минулому році в конкурсі могли брати участь перевізники з машинами “Євро-5” і вище, проте дозволи були спільними для всіх.
Як зазначили у відомстві, використовувати дозволи “Євро-5” можуть і перевізники на машинах “Євро-6”.
У повідомленні Мінінфраструктури з посиланням на заступника міністра Юрія Лавренюка також зазначається, що конкурсна комісія на засіданні 18 серпня вирішила провести перевірку інформації перевізників за кількістю виконаних рейсів за дев’ять місяців 2018 року, і в разі виявлення її недостовірності до порушників будуть вжиті суворі санкції в рамках чинного законодавства. Пояснюється, що мова йде про дотримання умов рівноправної конкуренції, норм праці і відпочинку водіїв.
Перевізники-порушники можуть бути позбавлені права роботи в окремих країнах або відсторонені від участі в конкурсі на розподіл ЄКМТ повністю або за окремими транспортними засобами, що систематично вчиняють порушення.

Довідка Finance.ua

  • Минулого року Мінінфраструктури розподілило 3,7 тис. договорів ЄКМТ на міжнародні автомобільні перевезення на 2018 рік між 1,056 тис. перевізників, що подали заявки на участь у конкурсі, що на 8% більше, ніж у 2017 році.
  • За даними міністра інфраструктури Володимира Омеляна, більш ніж на 24% зросла загальна кількість транспортних засобів, які взяли участь у конкурсі: з 8,3 тис. авто в 2017 році до 10,4 тис. авто в 2018-му.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас