Смартфони Apple матимуть підтримку цифрового пера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони Apple матимуть підтримку цифрового пера

Технології&Авто
280
Інвестиційна компанія Rosenblatt Securities повідомила, що майбутні смартфони Apple отримають підтримку цифрового пера iPen.
Подібні припущення звучать час від часу з 2015 року, коли Apple вперше представила стилус Apple Pencil для своїх планшетів.
Economic Daily News повідомляє, що підтримка Apple Pencil дійсно з’явиться, але тільки в старших моделях сімейства, оснащених OLED-дисплеями. Молодший же 6,1-дюймовий апарат з РК-екраном (горезвісний «здешевлений» смартфон) не буде підтримувати цю функціональність. Тайванський виробник чіпів для стилусів Elan, ймовірно, виступає основним постачальником нових апаратів Apple. Компанія Elan також поставляє чіпи, які використовуються в цифрових перах Wacom.
Наразі цифрові пера переважно використовуються в ноутбуках, а смартфони і планшети складають лише близько 10% ринку. Але це співвідношення в найближчі роки може змінитися, тому що левова частка Android-компаній, як правило, наслідують Apple навіть в сумнівних питаннях на кшталт додавання вирізу у верхній частині дисплея.
Чутки про підтримку Apple Pencil в смартфонах iPhone ходять давно, особливо після слів виконавчого директора Тіма Кука, виголошених у вересні 2016 року: «Ви б бачили, що можна створити за допомогою цифрового пера на iPad або iPhone, – це справді неймовірно…».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас