Apple патентує новий тип сканера відбитків пальців в дисплеї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує новий тип сканера відбитків пальців в дисплеї

Технології&Авто
475
Компанія Apple запатентувала новий тип сканера відбитків, який дозволяє отримувати дані про тривимірний відбиток пальця.
Новий сканер буде істотно відрізнятися як від сканерів в китайських гаджетах, так і від технологій Samsung.
На початку цього року Apple подала заявку на патент на нову систему, яка дозволить компанії випускати моделі iPhone, які будуть пропонувати сканер відбитків пальців з використанням нових технологій.
Технологія в патенті не використовує спосіб сканування оптичного зображення, який зараз застосовується на деяких телефонах, спроектованих і побудованих в Китаї. Вона також не використовує більш точну і дорогу ультразвукову систему, яку очікують на Samsung Galaxy S10.
Винахід Apple передбачає використання діелектричного датчика, оптичних сенсорів і щонайменше одного джерела світла. Ця технологія дозволяє Apple отримувати дані про тривимірний відбиток пальця. Камери під дисплеєм також можуть використовуватися для охоплення структури відбитків пальців в 3D.
Заявка на патент, номер 20180225498, була подана в січні, незабаром після запуску Apple iPhone X. Єдиним винахідником є Дейл Сетлак, який приєднався до Apple після того, як 2012-го виробник iPhone придбав компанію Authentec за $356 мільйонів. Швидше за все, технологія, описана в цій патентній заявці, дійде до споживачів не раніше 2019 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас