Борги населення США досягли рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги населення США досягли рекорду

Світ
2718
Сукупна сума заборгованості домогосподарств США зросла в другому кварталі нинішнього року на 28 млрд. доларів (3,5%), досягнувши таким чином рекордного максимуму в історії – 13,3 трлн. доларів.
Про це йдеться в дослідженні Федерального резервного банку Нью-Йорка, опублікованому 14 серпня.
Зокрема, борги американців за кредитними картками зросли до 289 млрд. доларів, по іпотеці – до 9 трлн. доларів, обсяг студентських кредитів збільшився до 1,4 трлн. доларів.
Також у другому кварталі був виданий рекордний за 13 років обсяг кредитів на купівлю автомобілів – 151 млрд. доларів, показник зріс за 12 місяців на 48 млрд. доларів.
Заборгованість американців зростає 16 кварталів поспіль (в основному за рахунок збільшення іпотечного кредитування населення) і становить 65% від ВВП.
Обсяг боргів вже перевищив докризові показники.
Незважаючи на це, в ФРБ заявили, що частка прострочених кредитів на освіту помітно скоротилася, що відображає поліпшення ситуації на ринку праці та популярність всіляких схем погашення студентського боргу, заснованих на рівні заробітної плати.
У серпні в ООН повідомили про 40 млн. бідних американців. При цьому нові податкові пільги для багатих, прийняті адміністрацією лідера США Дональда Трампа, можуть обернутися провалом соціальної політики, бо буде згорнуто багато програм підтримки малозабезпечених громадян
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас