Група Світового банку дала $20,5 мільярда на "зелені" проекти в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група Світового банку дала $20,5 мільярда на "зелені" проекти в Україні

Енергетика
866
Група Світового банку за останній фіскальний рік направила 20,5 млрд доларів на фінансування проектів зі скорочення викидів парникових газів, “чистої” енергетики та запобігання змінам клімату.
Про це йдеться на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.
“За останній фіскальний рік Група Світового банку надала рекордні 20,5 млрд доларів фінансування на проекти зі скорочення викидів парникових газів, “чистої” енергетики та запобігання змінам клімату”, – йдеться в повідомленні.
В Держенергоефективності відзначають, що, таким чином, вже в 2018 році обсяг фінансування “зелених” проектів Групою Світового банку досяг 32,1 відс. і перевищив мету, поставлену ще в 2016, а саме – 28 відс. у 2020 році.
Збільшення витрат забезпечило значні результати, наприклад: встановлення додатково 18 000 МВт потужностей “чистої” енергетики; мобілізація більш ніж 10 млрд доларів для фінансування комерційних проектів з відновлювальної енергетики.
Основні кредитні установи Групи Світового банку – Міжнародний банк реконструкції та розвитку і Міжнародна асоціація розвитку – майже подвоїли частку “зелених” проектів з 37% у 2016 році до 70% у 2018 році.
“Тому все це свідчить, що проекти “чистої” енергетики знаходять все більше підтримки з боку великих міжнародних фінансових організацій. Отже, бізнес отримає більше можливостей для розробки та реалізації численних нових проектів”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас