В НБУ назвали основні причини купівлі іноземної валюти за підсумками першого півріччя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали основні причини купівлі іноземної валюти за підсумками першого півріччя

Казна та Політика
1354
Прес-служба Національного банку надала інформацію про галузі, компанії яких мали найбільший попит на валюту / забезпечували найбільшу пропозицію валюти у першому півріччі цього року. Названі основні причини купівлі іноземної валюти.
У ТОП-5 галузей, компанії яких мали найбільший попит на валюту за підсумками першого півріччя 2018, увійшли: компанії паливно-енергетичного комплексу; машинобудування та транспорту (автоімпортери, імпортери сільгосптехніки тощо); агропромислового комплексу, у т. ч. тютюнові компанії і імпортери харчових продуктів; компанії хімічної галузі, в т. ч. імпортери захисту рослин і фармацевтичні компанії; кампанії інших галузей, у т. ч. туристичні компанії мобільні оператори, імпортери побутових товарів.
Дані складено на основі оперативного аналізу проведених операцій 100 найбільших покупців валюти.
Названі також ТОП-5 галузей, компанії яких забезпечували найбільшу пропозицію валюти за підсумками першого півріччя 2018.
Згідно з оперативним аналізом операцій 100 найбільших продавців валюти, в найбільших обсягах продавали валюту компанії: металургії та гірничо-видобувної промисловості; агро- та харчової промисловості; машинобудування та транспорту; паливно-енергетичного комплексу; хімічної галузі.
Топ-5 причин купівлі іноземної валюти за підсумками першого півріччя 2018: виконання зобов’язань суб’єктів господарювання в іноземній валюті (найбільш вагома причина); з метою репатріації дивідендів; купівля валюти банками (для подальшого продажу населенню); «вихід» нерезидентів із ОВДП.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас