Румуни поглиблять українські порти на Дунаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румуни поглиблять українські порти на Дунаї

Казна та Політика
421
Румунська компанія SC COMPLEX DELTA SRL стала переможцем тендеру на проведення експлуатаційного днопоглиблення в акваторіях морських портів “Ізмаїл” та “Рені”.
Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію, отриману від Адміністрації морських портів.
Вартість робіт становить майже 32 млн грн.
Загальний орієнтовний обсяг грунту, що підлягає обробці – 200,0 тис куб м, в тому числі: на ділянках акваторії Ізмаїльського морського порту – до 156,0 тис куб м, на ділянках акваторії Ренійського морського порту – до 44,0 тис куб м. Згідно з умовами тендеру, роботи повинні бути виконані до 31 березня 2019 року.
В Адміністрації морських портів відзначили, що це перший випадок, коли для експлуатаційного днопоглиблення в Україні залучається фірма з Румунії.
“Це говорить про якісну підготовку процедури, її прозорість та конкурентність. Тепер компанія-переможець може мобілізувати флот і приступати до виконання робіт, необхідних для підтримки навігаційних габаритів в Ізмаїлі та Рені. Це, в свою чергу, сприятиме поліпшенню умов для обробки існуючих вантажопотоків і залученню нових, збільшенню суднозаходів і розвитку бізнесу в цілому”, – прокоментував підписання договору керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
Аукціон з вибору підрядника відбувся 9 липня, як відзначили в АМПУ, до участі в ньому були допущені три компанії: SC COMPLEX DELTA SRL (Румунія), NATURAL ECOCONSTRUCT SRL (Румунія) і ТОВ УКРСТРОЙСЕРВІС (Україна).
Переможець торгів зробив пропозицію, яка виявилася на 3,8 млн. грн нижче очікуваної вартості закупівлі. Це дозволило заощадити АМПУ майже 11% коштів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас