Який прибуток ризикує втратити Укрзалізниця, скасувавши всі поїзди до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який прибуток ризикує втратити Укрзалізниця, скасувавши всі поїзди до Росії

Казна та Політика
1086
Припинити залізничне сполучення з Російською Федерацією. Про такі плани повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу 1+1.
Попередньо міністр інфраструктури стверджував, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію. Однак відмова від українських поїздів для російського напрямку – це відмова від прибутку.
За даними Державної прикордонної служби, в минулому році українці близько 4 млн разів перетнули кордон з Росією.
У 2017 році найприбутковішим для Укрзалізниці став поїзд Київ-Москва. Дані від залізничників свідчать, що вагони цього поїзда наповнювалися на 77%. Загалом цей напрямок приніс компанії 154 млн грн. прибутку.
У п’ятірку найбільш прибуткових також увійшли поїзди Одеса – Москва та Київ – Санкт-Петербург. На цих напрямках Укрзалізниця заробила понад 98 млн і понад 20 млн грн. відповідно.
Проблематичною буде відмова саме від пасажирського сполучення. Це призведе до перерозподілу потоків на інші види транспорту – автомобільний і автобусний.
“Пенсіонери, які не можуть дозволити собі авіапереліт, тому що він дорогий. Це одна з причин, чому поїзди ходять. Це політичне рішення, яке не можна не ухвалити”, – сказав Беспалов.
Говорити про строки припинення залізничного сполучення з Москвою поки що рано, сказав народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з питань залізничного транспорту Ігор Побер.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас